Weesp, 15 februari 2019 – De vraag naar sustainable producten om te waarderen of complimenteren wordt steeds groter. En bij Compliment Makers bent u aan het juiste adres als u op een duurzame manier medewerkers, collega’s, vrijwilligers, mantelzorgers of klanten wilt waarderen. Wij werken samen met heel veel mooie organisaties die prachtige duurzame producten maken. Om u alvast een klein beetje te inspireren hebben we een aantal hele mooie duurzame producten op een rijtje gezet.

Reizen

Koffers en tassen die uitsluitend vervaardigd zijn uit stoffen op basis van 100% gerecycleerde petflessen. En er wordt echt kurk gebruikt als milieuvriendelijk alternatief voor de handvatten, het logo, het adreslabel en de rugbescherming.

Plant een boom

Een duurzaam en educatief product in een doe-het-zelf verpakking inclusief bamboe stok, bodempil, bindmateriaal en geboortecertificaat is een fruitboompakket. Met een beetje verzorging en liefde kan het boompje uitgroeien tot een goed producerende fruitboom. Een prachtig symbool voor een groeiende relatie waar je de vruchten van kunt plukken. Er is keuze uit 4 fruitsoorten; appel, kers, peer en pruim. Het boompje kan geplant worden in de tuin, in een terrasbak of in een pot op het balkon. Wij kunnen de nieuwe verpakking van het boompje op diverse manieren personaliseren.

Textiel

Sokken die er enorm hip uitzien, met hun schitterende pasvorm en de opvallende gekleurde merklabels. Maar ze zijn niet alleen mooi, de super zachte wol die afkomstig is van Nieuw-Zeelandse schapen wordt ook nog eens duurzaam vervaardigd, met respect voor het dier. Dit wordt ‘eco-wol’ genoemd. Verantwoord geschapen wollen sokken dus.

Trendy en hoogwaardige badkleding gemaakt van afval uit de oceaan. De badkleding is gemaakt van Repreve – een innovatief, hoogkwalitatief prestatiestof dat is gemaakt van plastic afval. Niet alleen zijn de stukken gemaakt van duurzame materialen, ze zijn ofwel omkeerbaar ofwel uitwisselbaar, dus als je eenmaal een item uit de collectie hebt, kun je het volgend seizoen weer dragen.

Duurzaam eet- en drinkgerei

100% puur materiaal, 100% recyclebaar, extreem lang houdbaar, voedsel- en vaatwasbestendig en zonder schadelijke stoffen. Dit nieuwe materiaal bestaat uit cellulosevezels en thermoplasten. In tegenstelling tot zogenaamde “bioplastics” zoals bamboe, is het materiaal puur – geen samenstelling – en kan het tot 100% gerecycled worden.
De producten zijn voedsel- en vaatwasbestendig (tot 100 ° C), BPA-vrij en absoluut hygiënisch in gebruik. Alle producten zijn gegarandeerd vrij van MF (melamine-formaldehyde), zowel tijdens het productieproces als tijdens het gebruik.

Sustainability

Je hoort de term sustainability steeds vaker. Maar wat is sustainabilty nou eigenlijk en waar staat het voor. De letterlijke vertaling van sustainanbility is: Een aanpak die er voor garant moet staan dat er ook op de lange en zeer lange termijn geen schadelijke effecten zijn te verwachten. Kort vertaald betekend sustainability dus duurzaamheid.

De ontwikkeling van een duurzame samenleving is één van de grootste uitdagingen in de 21e eeuw. De generatie van nu is de eerste die met de gevolgen van klimaatverandering te maken krijgt en de laatste die dit probleem op kan lossen. Hoofddoel is het niet uitputten van de aarde.

Zelf bijdragen aan duurzaamheid

Zelf bijdragen aan duurzaamheid kan al op heel veel simpele manieren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van een hervulbare waterfles in plaats van een plastic wegwerpflesje, of het gebruiken van een eigen kopje bij de koffieautomaat in plaats van het plastic wegwerpbekertje.

Op je werkplek kan je ook afval voorkomen, door bijvoorbeeld minder of niet te printen. En als je dan toch moet printen: doe dit dan dubbelzijdig – dat scheelt al de helft. Maar je kan er ook voor kiezen om je lettergrootte te verkleinen of om meerdere pagina’s op een vel te printen.

Afval is soms onvermijdelijk. Zorg dan dat je dit afval in ieder geval scheidt. Dat reduceert de hoeveelheid restafval aanzienlijk en zorgt dat een groot deel van je afval wordt hergebruikt.

Duurzaam leven betekent ook energie besparen. Trek gewoon een warme trui aan waardoor de verwarming wat lager kan. Of laat je computer naar verloop van tijd automatisch in de slaapstand gaan. De meeste energie bespaar je door elektrische apparaten uit te zetten. Aan het einde van de werkdag of vlak voordat je naar bed gaat kan je de meeste apparaten uitzetten. Ook de standby-modus verbruikt energie, dus schakel gewoon alles echt uit.

Fietsen is de perfecte manier van groen reizen, naast lopen natuurlijk, want je CO2-uitstoot is nul. Als fietsen geen optie is dan is het openbaar vervoer het duurzaamste alternatief. Tijdens de pauze op je werk even naar buiten is verkwikkend. Het maakt je hoofd leeg en je laadt even op voor de rest van de dag. En de lichten en computerschermen kunnen uit, de pc’s op slaapstand. Maar neem bijvoorbeeld ook de trap in plaats van de lift.

Met de keuze voor een vegetarische of veganistische maaltijd draag je eenvoudig bij aan het verkleinen van je ecologische voetafdruk.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaamheid gaat voor bedrijven al snel gepaard met MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat bedrijven verantwoordelijkheid (willen) dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing. MVO begint met dat bedrijven proberen deze problemen niet groter te maken. Ondernemers die een stap verder gaan, streven ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen. Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, houden dus rekening met de maatschappelijke effecten van hun activiteiten. Dat geldt voor alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, productie, verkoop en onderhoud als voor HRM en marketingcommunicatie.

Het waarderen en complimenteren van medewerkers, collega’s, vrijwilligers, klanten of mantelzorgers is op zich al ontzettend maatschappelijk verantwoord en ook duurzaam. Mensen zijn duurzaam inzetbaar wanneer ze goed, gezond en gemotiveerd hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Een belangrijk thema, aangezien we vanwege vergrijzing en ontgroening in de toekomst met minder mensen meer werk moeten doen. Waarderen en complimenteren kan heel eenvoudig in de vorm van een schouderklopje. Kleine moeite, veel plezier! Op het moment dat je waarderen en complimenteren breder wilt trekken binnen jouw organisatie, dan kunnen hier ook grotere gebaren aan te pas komen dan het schouderklopje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eindejaarsgeschenken en zomerattenties. Maar denk ook eens aan bloemen en bedankjes, welkomstgeschenken en “borrelboxen” die we op ieder adres kunnen leveren, maar ook voor bijvoorbeeld bedrijfsfeesten, jubilea, open dagen, congressen, hotelkamers, introductiedagen, business-events voor alle bezoekers en deelnemers. Dat gaat van goodie-boxen en pennen, tot multiple lichtgevende telefoonopladers, bokshandschoentjes, notitieboekjes, toilettassen, wijn, koffers, koelboxen, saunabonnen, chocola (Choco-Compliment!) en alles waar je iemand mee kan waarderen, bedanken of verrassen.

© Compliment Makers 2018